Blog

Corona og handel


Har du også fået rodet ud i gemmerne og
gjort plads til nye genbrugsfund her i
coronadagene? Så er du ikke den eneste.

I disse dage øges køb og salg af brugte varer
fra sofaen, men er det overhovedet sikkert
at overlevere varerne?

 Svaret er ja - dog skal man huske at tage
visse forholdsregler.

 Som udgangspunkt skal man følge
sundhedsstyrelsens anbefalinger for at
mindske smitterisiko.

Disse kan findes på www.sst.dk/corona.

Allan Randrup Thomsen, virologiprofessor
ved Københavns universitet udtaler til JP, at
man ved overdragelse af varen, hvor
smitterisikoen er størst, skal”… lægge
tingene på dørmåtten, og så må personen
indenfor tage tingene ind. Betaling skal
foregå uden kontanter f.eks. via Mobile Pay
- det er det ideelle.


 Det vil sige, at man skal bevare to meters
afstand, opretholde en god håndhygiejne, og
hvis et nys eller et host trænger sig på, så
vær lige en guttermand og brug trøjeærmet
som målskive og ikke luften imellem jer,
eller den vare du skal til at aflevere.Endelig bør man huske, at virus kan overleve på overflader i længere tid. Videnskab.dk henviser til et amerikansk studie, der har vist, at viruspartiklerne kan overleve op til 24 timer på pap, og hele tre døgn på overflader af plast og rustfrit stål. Dog påpeger de også, at det tyder på at varmere vejr mindsker partiklernes levetid. 
For at være på den sikre side anbefaler vi altså at din nye trøje, cykel eller reol bliver vasket og rengjort, inden den tages i brug.
Med disse punkter in mind, er der altså intet i vejen for at gøre en god handel i disse dage, hvor meget andet er lidt træls. 

- og hvem elsker ikke en god handel?

24 April, 2020

Gode billeder

5 TIPS TIL AT TAGE DE

GODE

BILLEDER

Øg chancen for salg af dine varer ved
at følge disse 5 simple tips til at tage
de gode billeder derhjemme med din
egen mobil.

1. BELYSNING

Naturlig belysning er den bedste belysning, og husk der skal være så meget medlys som muligt – her kan det være en fordel at bruge blitz. Dette vil sikre, at dit produkt står skarpt og i den rette farvetone, da forskellige elpærer giver forskellige lystoner, der kan påvirke dit billede og gøre det gulligt eller mørkt. Er den naturlige belysning lav, kan man med fordel øge belysningen i et redigeringsværktøj – her er det længe fint at justere til en højere lysstyrke i din mobils standard redigeringsprogam. Pas på med at tilføje filtre på dit billede, da dette kan ændre farven og gøre køberen mistroisk. Nøjes derfor med at justere lysstyrke og måske kontrasten en smule.


2. PERSPEKTIV

Når man tager et billede er det vigtigt at huske perspektivet. Husk at udfylde rammen, så genstanden for salget er i centrum. Er der vigtige detaljer, så gå tæt på og lad kameraet indstille fokus. Hvis det er svært at få kameraet til at stille skarpt, kan du med fordel gå længere væk og bagefter beskære billedet. Tager du billedet oppefra skal kameraet holdes lige over genstanden og undgå at det står skråt. Er det en større genstand der skal tages billede af, så huske også her, at en vinkel kan ændre hvor stor/lille noget synes på billedet.


3. STÅ SKARPT

Dit billede skal have en høj kvalitet, så den står skarpt. Et uskarpt billede fanger ikke interessen. Tjek derfor om billedet er skarpt på forskellige enheder – computer, tablet og mobil.


4. BAGGRUND

Baggrunden må ikke stjæle fokus fra genstanden som skal sælges. Vælg derfor en neutral baggrund – kan du sætte produktet op ad en væg eller lægge det på et bord? Husk derudover at baggrunden ikke må være skinnende. Som inspiration til køberen kan det dog være en god idé at vise genstanden i et miljøfoto – fx din lampe hængende over spisebordet, eller din ring på fingeren, så man kan fornemme størrelsen.

5. FLERE BILLEDER

Billeder er med til at give informationer om dit produkt til potentielle købere. Derfor er det altid en god idé at lægge mere end 1 billede op. Vis produktet fra forskellige vinkler, sæt fokus på flotte detaljer som blikfang eller en lille skade, så folk ikke undrer sig.

Og husk…

Practice makes perfect. Så prøv dig frem.

Tag flere billeder hvor du eksperimenterer med lys, perspektiv, baggrund og vinkler til din vare fremstår bedst muligt, og øg chancen for at sælge netop dine varer.

- og alle elsker jo en god handel.07 April, 2020

KlimavenligtDin gamle trøje, kommode eller taske er et nyt fund for køberen.

Flere og flere danskere vælger at købe brugte varer og søge mod genbrug når garderobeskabet eller hjemmet skal fornys.

Gennem genbrug kan du finde de unikke fund til billige penge, og samtidig er det en måde at handle bæredygtigt og skåne miljøet. 


FLERE VÆLGER GENBRUG

Interessen for genbrug stiger blandt danskerne, og omsætningen i genbrugsbutikkerne har været støt stigende de seneste år. Faktisk viser DBAs genbrugsindeks at 8 ud af 10 danskere har købt eller solgt brugte varer i 2019.

Det er hos danskerne blevet en trend at gå på opdagelse i genbrugsbutikkerne og finde det man leder efter, eller falde over den specielle ting, man ikke vidste man havde brug for. 

DET GRØNNE VALG


Udover at man i genbrugsbutikker kan finde de gemte skatte, er køb og salg af brugte varer også et bedre valg for miljøet. En af nutidens klimasyndere er vores overforbrug, og en måde at komme denne til kvit er ved at genanvende frem for at købe nyt. Derudover er det nu endnu nemmere at handle lokalt og sparre på det CO2 udslip transporten ellers ville have forårsaget.


ONLINE SALGDet er ikke kun genbrugsbutikkerne, der mærker effekten af denne genbrugstrend. Også online salgskanaler, hvor private kan købe og sælge secondhand varer har mærket et boom, og antallet af online annoncer er stigende.

”Køb-og-smid-væk” kulturen er på vej væk, og det er tydeligt, at grøn er det nye sort. 


07 April, 2020
TILMELD DIG VORES MAILLISTE
Så holder vi dig løbende underrettet om spændende auktioner.