Auktionsvarer – Nye og brugte varer.

På Tiktak120 kan du både købe og sælge nye og brugte varer indenfor mange forskellige kategorier. De få 

varer som du ikke kan købe eller sælge, er -selvfølgelig - bl.a. kopivare, våben, levende dyr mm - se den komplette liste her

Hollandsk auktion

Tiktak120 formidler kun selve prisen. Den fastsættes via en såkaldt hollandske auktion, som er en auktionsform, hvor prisen starter oppe, og efterfølgende falder med et bestemt tidsinterval. Selve handlen d.v.s. udvekslingen af varer mod betaling, står køber og sælger selv for. Den er ikke en del af TikTak120 konceptet.

Inden du handler vil det være en god ide at tjekke www.forbrug.dk. Her kan du få svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå ved en handel. Du kan også få en række gode råd til, hvordan du som køber og sælger bærer dig fornuftig ad, når du skal udveksle varer og penge.
Bemærk at da Tiktak120 er en online auktion er der også ombytningsret på brugte varer.

Ingen økonomiske overraskelser.

Hos TikTak120 kommer der ikke ekstra betalinger for hverken købere eller sælgere undervejs i processen frem mod et salg. Det er altid gratis for køber at deltage og sælger betaler altid det salgsgebyr der er fastsat i betingelserne og kun for varer der sælges.

Tidsbesparende auktionsform.

Salg via Tiktak120 er yderst tidsbesparende for både køber og sælger. Sælger skal blot indlægge varen – vigtig med en udtømmende forklaring fulgt op af relevante billeder af produktet – og afvente auktionen over varen, der kun tager maksimalt 120 sekunder. For køber der via sin favoritliste kan navigere fra produkt til produkt på listen, er der intens spænding i det samme tidsrum og der bruges ikke tid på produkter der ikke har interesse.

Fakta om salg mellem private: Skat og moms.

1. Du skal som grundregel ikke betale skat af de private ting, du sælger over nettet eller på et loppemarked.

2. Du skal dog betale skat, hvis de ting, du sælger på loppemarked eller over nettet, netop er købt med henblik på videresalg og fortjeneste. Så er der tale om virksomhed.

3. Det er ikke beløbet, der afgør, om du skal betale skat eller ej.

4. Du skal momsregistreres, hvis du sælger for mere end 50.000 kroner om året, og hvis dit salg er med henblik på at lave fortjeneste. Ikke hvis du blot sælger ud af de gamle ting, du har stående i kælderen.

Hvis du er i tvivl om, hvor grænsen mellem privat salg og hobbyvirksomhed går, og hvorvidt du har grund til at være bekymret for "skattefar", når du sælger ud af dine ting til andre privatpersoner, så kan du kontakte Skat.

Desuden er det grundlæggende en god idé at have styr på eventuelle papirer, hvis man i sidste ende skal bevise – eller modbevise - noget. Det er vigtigt at gemme alle bilag, så man kan dokumentere sineskattepligtige aktiviteter - både kopi af fakturaer og regninger.
TILMELD DIG VORES MAILLISTE
Så holder vi dig løbende underrettet om spændende auktioner.